Wie is Laura de Jong?

Inmiddels ben ik al meer dan 15 jaar therapeut. En ik werk nog steeds met dezelfde passie als toen ik begon. Ik loop heel graag een stukje met je op. Om jou door je persoonlijke vraagstukken heen te helpen of om jullie vastgelopen relatie te helpen doorbreken.

Ik ben getrouwd en heb 3 jong volwassen kinderen waar ik enorm trots op ben. In mijn vrije tijd kun je me op de hei of in de mooie bossen van Ermelo tegenkomen. Met mijn hardloopschoenen aan, op de mountainbike of wandelend met de hond.
Daarnaast vind ik het heerlijk om bezig te zijn met kunstschilderen.
Naast mijn praktijk werk ik regelmatig als trainingsacteur in het ziekenhuis. Daar speel ik met veel enthousiasme de rol van simulatie patiënt. Aankomende artsen leren in een rollenspel met een simulatiepatiënt hoe ze goed om kunnen gaan met patiënten en op grond van hun verhaal en klachten de juiste diagnose te stellen.

Review-1a

Kenmerkend voor Laura is de zeer prettige en persoonlijke benadering vanuit een brede psychologische vakkennis. Haar hulpverlening op basis van gelijkwaardigheid geeft vertrouwen en veiligheid. Ook haar uitleg en vertaling naar opstellingen met playmobile poppetjes zijn voor mij de brug geweest van gebrokenheid naar herstel.

Er kan vaak meer dan je denkt

Ik merk vaak dat mensen geen hoop meer hebben. Geen hoop op herstel, geen hoop op verandering. Dat is misschien waar jij ook zit. Je hebt misschien al van alles gelezen en van alles geprobeerd. Gehoopt dat het 'vanzelf' over zou gaan of gedacht dat het gemakkelijker zou worden 'als dat ene ding maar zou veranderen'.

Misschien denk je dat je niet kúnt veranderen. Of dat jullie relatie niet beter kan worden dan die nu is. Ik zeg je: "er is meer mogelijk dan je nu denkt". Ook al voelt het nu hopeloos en lijkt het een verloren zaak en niet de moeite waard om nog tijd en energie in te stoppen.

Ik zet me 100% in om jou te helpen. Samen gaan we op zoek naar de obstakels in heden en verleden en ruimen we die op. Zodat je (weer) kunt gaan leven in plaats van overleven. Zodat je weer ruimte ervaart, je blij kunt zijn met jezelf en je het leven kunt leiden dat bij je past.

Verlang jij ook naar verandering in je leven of relatie?

Welkom, ik help je graag

Christelijke hulpverlening

Geloven vind ik iets moois, het kleurt mijn persoonlijke leven en is het kompas van waaruit ik leef en werk.
Tolerantie, liefde, vergeving en aanvaarding van mensen die anders zijn of denken dan ik, zijn voor mij belangrijke pijlers van het geloof. Vanuit deze waarden kijk ik met jou naar waar jij knel zit, wat jou bezighoudt of tegenaan loopt. Ik vind het belangrijk dat mijn gesprekskamer een vrijplaats is waar je jezelf kunt zijn, je je gezien voelt en ruimte ervaart.

Mijn expertise en persoonlijke eigenschappen

Ik hou ervan mezelf te ontwikkelen en telkens weer nieuwe vakkennis en vaardigheden op te doen. Gecombineerd met mijn persoonlijke eigenschappen kan ik op die manier jou en jullie geven wat je nodig hebt.

Ervaringsgerichte therapie

Gestalttherapie

EMDR

Kortdurende oplossingsgerichte therapie

Emotion Focused Therapy (EFT)

Persoonlijk en betrokken

Respectvol

Zorgvuldig, rechtstreeks en spiegelend

Open en begripvol

Relativerend en een vleugje humor

Review-1a

Zowel mijn vriend als ik zijn hartstikke blij en dankbaar dat we Laura ontmoet hebben en dat zij een stukje met ons leven heeft meegelopen. Haar ruimte voor ieders persoon en leven is heerlijk. En haar inzicht in mensen en levensloop is geweldig! Laura is iemand die hart heeft voor haar werk. Als ik iemand een professionele hulpverlener zou aanraden, dan is dat zeker Laura. Eerdere hulpverlening heeft ons teleurgesteld, haar hulp bracht ons door Gods genade meer dan we durven hopen.

Therapie poppetje Firmitas Hulpverlening 1

Vastgelopen in jezelf of in je relatie?

Neem dan contact met mij op voor een intake