Heb je met een lastig probleem te dealen? Je hoeft het niet alleen!

Er kan een moment komen waarop je even vastloopt. Je twijfelt of je het zelf redt en of je nog wel de goede kant opgaat. Je kunt een helder en afgebakend probleem hebben of iets wat lastiger te omschrijven is en wat met meer dingen samenhangt. Soms weet je er een duidelijke verklaring voor, soms heb je geen idee waar het mee te maken heeft. Misschien worstel je er al heel lang mee, heb je met allerlei mensen gepraat en heb je al van alles geprobeerd. Je voelt je misschien wel stom en zwak en bent gefrustreerd dat het je maar niet lukt om er vanaf te komen.

Laten we er eens samen naar kijken. Ik help je ontdekken hoe je problemen zijn ontstaan en samen zetten we in het hier en nu een veranderingsproces in gang. Zodat je herstelt, vrij komt en (nieuwe) ruimte ervaart. Zodat je leven en relaties veranderen. Zodat je weer plezier hebt en het leven voluit kunt leven. Lijkt je dat niet heerlijk?

Problemen waar ik je zeker mee kan helpen

Therapie poppetje Firmitas Hulpverlening 1

Gebrek aan zelfvertrouwen, onzekerheid, zelfveroordeling, problemen met grenzen

Identiteitsproblemen

Je twijfelt aan jezelf, je weet niet goed wie je bent en wat je wilt, je voelt je onzeker, of hebt moeite met grenzen stellen of keuzes maken - deze dingen kunnen je flink belemmeren in allerlei privé- en werksituaties.

Ervaringen in je ouderlijk gezin, op school of in je werk hebben je misschien 'op slot' gezet en verhinderen dat je helemaal uit de verf komt. Het zou kunnen dat je wel weet wat je wilt en wat je zou moeten doen, maar dat het je gewoonweg niet lukt.

Ook jij kunt vrij worden, blij met jezelf en stapje voor stapje het leven leiden wat bij jou en je mogelijkheden past. 

Therapie poppetje Firmitas Hulpverlening 3

Burnout, depressie, faalangst, moeite om voor jezelf op te komen, slaapproblemen

Angst- en spanningsklachten

Situaties kosten je te veel energie en spanning of je vermijdt mensen en situaties die je veel spanning geven. Je komt niet goed tot rust, slaapt slecht, je hoofd blijft maar malen. Je gaat over je grenzen heen en doet je best om alle ballen in de lucht te houden. Aan de buitenkant lijkt het nog best heel wat, maar van binnen voel je je ellendig. Je hebt steeds vaker fysieke klachten waarvan je je afvraagt of ze met stress en spanning te maken hebben.

Voor al deze situaties geldt: hetzelfde blijven doen en alles proberen vol te houden gaat niet werken. Het is tijd dat er dingen veranderen.

Therapie poppetje Firmitas Hulpverlening 2

Sexueel misbruik, pesten, geweld, (emotionele) mishandeling, verwaarlozing

Traumaverwerking

Een trauma begint met een aangrijpende gebeurtenis die zo heftig is dat je het niet meer goed kan verwerken.

  • Zijn er in jouw leven dingen gebeurd die niet hadden moeten gebeuren?
  • Zijn er dingen gebeurd waar je niet los van kan komen en die je denken en handelen steeds weer beïnvloeden?
  • Reageert jouw lichaam onverwachts op situaties of roepen situaties angst en spanning op?

Blijf er niet mee rondlopen. Ik help je om deze gebeurtenissen een plek in je leven te geven zodat jij verder kunt in vrijheid. Vrij om op situaties te kunnen reageren zoals jij dat wilt, los van die gebeurtenis die jou tot nu toe in zijn greep weet te houden.

Bij traumaverwerking gaan we niet alleen met elkaar in gesprek, praten alleen is meestal niet genoeg. Ik gebruik voor de verwerking meerdere methodieken. Eén daarvan die ik vaak ter ondersteuning voor het verwerken van een trauma gebruik is EMDR.

Review-1a

Ik kwam bij Laura vanwege depressieve klachten en mijn jarenlange strijd tegen overgewicht. Ik gebruikte antidepressiva en het afvallen lukte door gebrek aan motivatie niet meer. Laura leerde mij om juist door het verleden zonder oordeel positief naar het heden te kijken. Ik kreeg handvatten waar ik iets mee kon. Laura luistert goed en laat je een ander perspectief zien en helpt je die in de praktijk toe te passen. Ik sta anders in het leven nu. Ik gebruik geen antidepressiva meer en heb stappen gezet om af te vallen. Ik zit op mijn gewenste gewicht en ik ben gemotiveerd dit vol te houden. De steun en begeleiding van Laura in dit hele proces is voor mij onontbeerlijk geweest.

Therapie poppetje Firmitas Hulpverlening 5

Overgewicht, obesitas, vreetbuien

Gewicht- en eetproblemen

Ben jij ook zo iemand die zich schaamt voor je overgewicht of eetproblemen? En denk jij ook dat je het zelf hebt veroorzaakt en dus dit ook zelf moet kunnen oplossen?
Deze gedachtegang kan je jarenlang in een negatieve spiraal van 'nog beter je best doen' houden, zonder dat je zichtbaar en blijvend resultaat behaalt. Maar al te vaak veroorzaakt dit zonder dat jouw omgeving het doorheeft een negatief zelfbeeld en onnodig lijden.

Inmiddels heb ik veel mensen kunnen helpen deze negatieve cirkel te doorbreken. Je staat er niet alleen voor! Samen gaan we onderzoeken wat jou bezighoudt en waarom jij worstelt met deze problemen. Als we weten wat voor jou nodig is om de cirkel te doorbreken, gaat het jou, net als de mensen die je zijn voorgegaan, lukken een gezond gewicht en levensstijl te bereiken.

Therapie poppetje Firmitas Hulpverlening 4

Niet goed weten of je op mannen en/of op vrouwen valt, het gevoel hebben dat je in het verkeerde lichaam zit

Genderdysforie en homoseksualiteit

Je valt op mannen als je een vrouw bent, je valt op vrouwen als je een man bent. Dit verhaal gaat voor jou niet op. Dat weet je zeker of misschien twijfel je nog. In ieder geval worstel je ermee of weet je niet goed hoe je ermee om moet gaan. Of belangrijke mensen in je leven hebben er moeite mee en dat geeft druk in die relaties.

Je wordt als man of als vrouw geboren, en toch klopt er in jouw gevoel iets niet. Je blijft maar het gevoel houden dat je in het verkeerde lichaam geboren bent. Dat roept vragen op en moeilijke situaties. Misschien denk je er wel eens aan hoe het zou zijn een geslachtsveranderende operatie te ondergaan.

Eenzaamheid, schaamte en verwarring kan je (lang) tegenhouden om hulp te zoeken. En toch is dat wat je verder helpt, ik wil graag naast je staan. 

Therapie poppetje Firmitas Hulpverlening 10

Staat jouw vraag of situatie er niet bij? Geen probleem.
In het contactformulier kun je aangeven waar je graag hulp bij wilt.

Raak die last in je rugzak kwijt mbv EMDR therapie bij Firmitas Hulpverlening in Ermelo

EMDR als onderdeel van de therapie

Soms heeft een specifieke gebeurtenis in je leven enorme impact. Je blijft dan alsmaar last houden van gevoelens als angst, boosheid, verdriet, somberheid of machteloosheid. Je kunt problemen hebben gekregen met (rustig) slapen of in je omgang met mensen. Ook kan het zijn dat je sindsdien bepaalde situaties iedere keer uit de weg gaat.

EMDR is een beproefde methode om problemen aan te pakken die zijn ontstaan door een heftige situatie die je recent of lang geleden hebt meegemaakt. Soms realiseer je je niet eens dat een situatie echt heftig voor je is geweest.

Je kunt bijvoorbeeld denken aan:

  • Trauma's als mishandeling, (seksueel of emotioneel) misbruik, pesten, echtscheiding
  • (Verkeers)ongelukken, angsten en fobieën

Door EMDR kunnen je hersenen situaties verwerken en beelden die in je werkgeheugen opgeslagen zijn en je daardoor dwarszitten, wegnemen. Resultaat daarvan is dat de lading van gebeurtenissen afgaat en geen negatieve invloed meer op je heeft, zowel niet in je gedrag als in je gevoel.

Ik vind het belangrijk dat je niet alleen de traumatische ervaring verwerkt, maar ook echt verder kunt met jouw leven. Dat je nieuwe bagage in je rugzak krijgt die je helpt op een andere manier te reageren en te handelen. Daarom is EMDR een onderdeel van de therapie en niet een doel op zich.

Review-1a

Door het positieve verhaal van een vriendin heb ik contact met jou opgenomen. En ook ik geef jouw naam zeker door aan een ander!

Je straalt rust en vertrouwen uit en ik had direct het gevoel bij ik bij jou mezelf mocht zijn. Ik vond het fijn dat je bij het begin van mijn leven en opvoeding begon. Door alles uit te beelden met playmobile poppetjes etc. kreeg ik een duidelijk beeld bij je uitleg en snapte ik veel beter hoe alles gegaan was. Heel fijn!

Door jouw hulp en handreikingen is er rust gekomen in mijn hoofd en heb ik geleerd om te gaan met moeilijke situaties. Ook heb je ervoor gezorgd dat het weer goed is met Dirk en mij, daar ben ik nog het meest dankbaar voor!

Therapie poppetje Firmitas Hulpverlening 9

Wil je je aanmelden of eerst nog een vraag stellen?