Relatietherapie: investeer in jullie relatie

Hebben jullie (te) veel conflicten en is er veel onderhuidse spanning? Of zijn jullie de afgelopen jaren steeds meer uit elkaar gegroeid? Of misschien is er sprake van overspel (geweest)?

Jullie relatie kan goed gestart zijn met heel veel liefde, acceptatie, aandacht en goede gesprekken. En toch kun jij of jullie allebei op een punt komen dat het gewoon niet meer gaat. Vaak heb je dan al van alles geprobeerd en heeft niets gewerkt. De situatie is ingewikkeld geworden en er speelt zo veel in mee dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Review-1a

Nog regelmatig komen bij ons beiden herinneringen aan de relatietherapie op. Wat is er veel gebeurd! Laura maakte zaken duidelijk en (ook visueel) zichtbaar, zodat we elkaar beter zijn gaan begrijpen. Als we vast liepen was er tijd en ruimte voor een extra gesprek tussendoor. Wij hebben Laura de Jong ervaren als een ervaren, kundige en liefdevol betrokken therapeut. Dat ze christen is vonden we extra prettig.

Ook jullie relatie verdient een kans op herstel

Wanneer het niet meer gaat heb je een blik van buiten nodig. Iemand die jullie helpt de situatie te ontwarren en zicht te krijgen op wat (voor jullie beiden) nodig is om jullie relatie weer levend en liefdevol te maken. Wat jullie niet meer samen lukt, lukt vaak wel met iemand erbij.

Soms lukt het niet - hoe verdrietig dat ook is - om de relatie nog te herstellen en is echtscheiding de enige optie. Ook dat is een proces dat aandacht en zorg verdient, zowel voor jullie persoonlijk als voor jullie (eventuele) kinderen.

Gun jezelf en je relatie een nieuwe kans

Ik kijk graag met jullie mee

Hoe ziet relatietherapie er uit?

Jullie zijn uniek en jullie relatie en omstandigheden zijn uniek. Mijn benadering zal daarom persoonlijk op jullie afgestemd worden.
Thema's die doorgaans in de therapie aan de orde komen zijn onder andere jullie manier van communiceren, emotionele verbinding en hechting, omgaan met eigen en andermans behoeften, hanteren van conflicten, schuld, schaamte en vertrouwen, intimiteit en seksualiteit.

We gaan ontdekken welke factoren in jullie gezamenlijke geschiedenis van invloed zijn op de problemen van nu. Ook jullie persoonlijke geschiedenis komt voorbij; trauma's, oude pijn en verstoorde relaties kunnen een fijn huwelijksleven verstoren. Waar nodig kunnen tijdens de relatietherapie daarom ook individuele gesprekken plaatsvinden.

Tijdens de relatietherapie zullen, naast respect voor elkaar, relativeren, humor, en een stukje zelfspot zeker ingrediënten zijn die jullie bij mij kunt verwachten.

Review-1a

Laura, wat een geweldige vrouw is dat. Lief, rustig maar vooral zeer begrijpend en vakkundig. Ze heeft ons ontzettend goed geholpen om de problemen die we al jaren hadden, in zeer korte tijd uit de weg te ruimen. Wat voelbaar was, is dat ze een lijntje met God heeft, fantastisch!!! We zijn dankbaar dat we haar als therapeut mochten hebben en kunnen nu weer verder met ons leven. Lieve Laura, heel veel dank hiervoor!

Therapie poppetje Firmitas Hulpverlening 8

Komen jullie er samen niet meer uit?

Laat dan mij met jullie meekijken